Stichting Stomaatje

SuusDesign (Suzanne Roelse) is al van het begin af aan betrokken bij Stichting Stomaatje. Hier kun je de geschiedenis zien van de belangrijkste websites die voor Stomaatje gemaakt zijn.

 

 

Hoe het begon

Stomaatje begon niet gelijk als een stichting. Eerst kwam er in juli 2004 een website gemaakt door een stomadraagster, Eliene (1981). Zij kreeg in maart 2004 een ileostoma. Het eerste wat ze deed was informatie zoeken op internet over het onderwerp stoma. Omdat het haar tegenviel hoe weinig informatie ze in die tijd over dit onderwerp kon vinden, ontstond het idee om een website te maken, zodat iedereen die na haar naar informatie over stoma’s zou zoeken wel een goede maar ook gezellige website tegen zou komen. 

Geschiedenis van de verschillende websites:

Het begon met een eenvoudige gratis website vol reclame. Eind 2004 kwam er een simpel forum bij, omdat steeds meer mensen in het gastenboek met elkaar in contact probeerden te komen.

eerste website stomaatje 

Forum

In januari 2006 kwam er een forum met veel meer mogelijkheden gebaseerd op het phpBB2 systeem. 

eerste phpbb forum van stomaatje

Stomaatje.nl

In september 2006 kwam er een vernieuwde website voor stomaatje.nl online. De voor Stomaatje eerste zelfgebouwde website in platte HTML.

html website stomaatje.nl uit 2006

 

Design your stoma

28 januari 2008 Lanceerde Stichting stomaatje: Design your stoma. Een platte HTML website met een PHP bestelshop. Hier werden door vrijwilligers stomahoesjes en banden gemaakt. Inmiddels word er samengewerkt met een atelier om de hoeveelheid bestellingen aan te kunnen.

website designyourstoma

 

Nieuw forum

Sinds april 2009 is het forum geupdate naar de opvolger van phpBB2, phpBB3. Door deze upgrade is ook de layout/template aangepast.

phpbb3 forum stomaatje

 

Gastro-maatjes

December 2010 kwam de eerste CMS Joomla! 1.5 website uit; Gastro-maatjes. Een website over de oorzaken en gevolgen van ernstige maagklachten. 

website gastro-maatjes.nl

 

Stomaatje.nl over naar Joomla

Sinds mei 2011 is Stomaatje.nl omgezet naar Joomla 1.5. Dit maakte de website professioneler en maakte meer opties zoals sliders mogelijk.

website stomaatje.nl in joomla 1.5

 

Stichting Stomaatje Portal

Om te laten zien wat Stichting Stomaatje allemaal doet werd in 2012 de website Stichtingstomaatje.nl gelanceerd. Gemaakt met Joomla versie 2.5. Inmiddels geupdate naar Joomla 3.4. In de toekomst zullen onderdelen die nu nog op stomaatje.nl staan hiernaar toe verhuisd worden. Op dit moment word door middel van de homepage geprobeert beter te laten zien wat Stichting Stomaatje allemaal doet en aan websites heeft.
website stichtingstomaatje.nl in joomla 2.5