Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie is hot! en je zal dan ook vele bedrijven tegen komen die er wel iets mee doen voor uiteenlopende bedragen. Zoekmachine optimalisatie is, en het woord zegt het misschien al, je website zo verbeteren dat zoekmachines er beter mee overweg kunnen en je dus meer bezoekers naar je website lokt.

Binnen de zoekmachine optimalisatie kijken we eigenlijk vooral naar 1 zoekmachine: Google. Google heeft in Nederland een marktaandeel van 90,31% bij desktop, 98,78% bij mobiel en 97,91% bij tablets (Q1 2017). Binnen de Zoekmachine optimalisatie is de laatste tijd veel beweging. Google veranderd continu om de beste resultaten te kunnen bieden aan de zoekende internet gebruiker. De Google Hummingbird update is de nieuwste algoritme update van Google. Na de Panda, Penguin en Pagerank updates heeft de nieuwe update voornamelijk betrekking op het beter leren begrijpen van exacte zoektermen die door de gebruiker worden ingevoerd.

Google probeert met de Panda update de websites eruit te filteren met lage kwaliteit content en gekopieerde teksten. Bij de Penguin update filtert Google websites die gebruikmaken van keywordstuffing (zoveel mogelijk zoektermen in teksten, titels en headers) of onnatuurlijke linkbuilding (ongebruikelijk veel links en/of dezelfde anchorteksten). De Pagerank Update heeft een kleinere invloed. De websites die naar uw website linken kunnen een hogere of lagere Pagerank krijgen en dat kan dan wel weer invloed hebben op de positie van uw website in Google.

SuusDesign houd alle informatie goed in de gaten en weet dus precies wat je wel en niet moet doen om je website beter vindbaar te maken in Google.

Neem contact met ons op als je meer wilt weten!